Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.
En win één van de prijzen!
De gemeente Roosendaal is druk bezig met het scheiden van afval. Onze campagne Samen aan de bak is hier het voorbeeld van. Hiermee wil de gemeente Roosendaal de totale hoeveelheid restafval terugbrengen naar 100 per inwoner per jaar. Goed afval scheiden is niet altijd even makkelijk. Wij helpen je graag bij het scheiden van afval. Als je twijfelt waar je iets weg moet gooien, ga dan naar onze afvalzoeker en kijk hoe je jouw afval moet scheiden in Roosendaal. Wij hebben ook handige tips voor het scheiden van afval. Draag je steentje bij aan een schoner Roosendaal.
Afval scheiden is belangrijk. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Want door je afval goed te scheiden bespaar je op je restafval. In Roosendaal betaal je namelijk volgens het DIFTAR systeem, wat inhoudt dat je een vast bedrag betaalt, plus een bedrag per lediging.
Bij minder ledigingen betaal je dus minder!
Bekijk de tipsTen eerste is het belangrijk om te weten dat er meerdere afvalstromen zijn. Je kunt alle afvalstromen bekijken om te weten welk afval er wel en niet onder een afvalstroom valt. Afval scheiden is niet altijd makkelijk of even duidelijk. Wist je bijvoorbeeld dat je een oude pizzadoos niet bij je oud papier mag gooien? Of je kapotte theeglas in de glasbak? Als je twijfelt waar je iets weg moet gooien, ga dan naar onze afvalzoeker en kijk hoe je jouw afval moet scheiden in Roosendaal.
Hoe scheid ik goed mijn afval?Neem dan contact met ons op via [email protected] of schrijf je in voor de nieuwsbrief.